Zaterdag vond de 2e editie van de Port of Antwerp Havenrun plaats. Meer dan 2.000 deelnemers vonden makkelijk hun weg naar de oude Opel-fabriek aan de Noorderlaan. 15 kilometer lang werden zij getrakteerd op supermooi weer en unieke hardlooplocaties.

Ze liepen langs torenhoge rijen containers, door loodsen en terminals! Voor het eerst dit jaar stond er ook een teamestafette (3x5km) op het programma. Hiervoor tekenden een 60-tal bedrijven present.

Het startsein werd, in tegenstelling tot vorig jaar, wél in de indrukwekkende hallen van de voormalige Opel-fabriek gegeven. Onder een heerlijk nazomerweertje ging het via Nova & Hesse-Noord Natie richting Churchilldok.

Na een doortocht in de loodsen van Transcontinental Logistics en de huizenhoog gestapelde containers van ICTC, stond ook het Opleidingscentrum voor Havenarbeiders (OCHA) op het programma. Door het dynamische karakter van de haven werd dit jaar ook voor het eerst een passage langs de moutsilo's van Boortmalt ingepland.

De organisatie liet haar deelnemers genieten van een wedstrijd op een unieke locatie. Dat vonden ook Kempenaars Peter Timmermans (Westmalle), Guy Govers (Zoersel) en Inge Vervoort (Geel). Voor Peter en Guy was het reeds hun 2e deelname.

"Peter: De organisatie was weer perfect. Bovendien was het ideaal loopweer."

De in Zoersel wonende Guy Govers (behaalde een uiterst knappe 5e plek) bevestigd dit. De randanimatie werkt overigens zeer motiverend. Er mag van hem zelfs nog meer zijn en stelde voor om supporters te laten toekijken vanop schepen!

Voor Inge Vervoort uit Geel was het de allereerste deelname aan deze unieke en gezellige wedstrijd. Het enthousiasme van de medewerkers aan de aankomst zal haar alvast altijd bijblijven. "De jonge gasten aan de finish waren supervrolijk, echt fijn om in die sfeer te mogen finishen".

Net zoals Peter, Guy en Inge liep ikzelf (Jelle Oostvogels, Poederlee) ook mee in deze editie. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt was de laatste kilometer door de voormalige fabriekshallen van Opel. In de duisternis en de stilte hoor je reeds in de verte de knallende beats van de finish.

Wij kijken alvast uit naar editie 2017.'

Jelle Oostvogels – www.jelleoostvogels.com - NNieuws

Foto's Leo Van Gool.